Introduction (The William Blake Experience)

In het televisieprogramma De Nieuwe Wereld (IKON) van zondag 17 januari 2016 zong ik met vocaal kwartet Quatre Bouches het nummer 'Introduction' van Harke Jan van der Meulen. De tekst is een gedicht van William Blake uit de cyclus "Songs of Innocence and of Experience". Van der Meulen heeft twintig gedichten uit deze cyclus getoonzet en kunstschilder Antony Paul heeft bij ieder van deze twintig gedichten een illustratie gemaakt. Quatre Bouches en het Eisler Trio hebben in 2013 deze muziek opgenomen en samen met de illustraties uitgebracht in een prachtig CD boek genaamd "The William Blake Experience". Onder het kopje albums kunt u op deze website het hele album beluisteren. Wilt het hele CD boek beleven, inclusief illustraties en uitgeschreven gedichten, dan kunt u het bestellen door mij een mail te sturen.

BVW 184 - Erwünschtes Freudenlicht (Cantate)

Op 10 juni 2018 zong ik de tenorsolo's in deze Bachcantate, uitgevoerd in de Heikese Kerk in Tilburg, door Stichting Bachcantates Tilburg o.l.v. Arjan van Baest. Cantate 184 heeft een opvallend grote rol voor de tenor, met twee lange recitatieven en een aria. Ik ben onder andere direct aan het begin van de opname te horen.
In seizoen 2018-2019 zal ik nog tweemaal te horen zijn met Stichting Bachcantates Tilburg.

The William Blake Experience

Videocompilatie van The William Blake Experience, cd- en boekpresentatie op 17 januari 2014 in de Waalse Kerk, Amsterdam. Op de teksten van The Songs of Innocence and Experience van William Blake werden nieuwe composities geschreven door Harke jan van der Meulen, die werden opgenomen en uitgevoerd door Quatre Bouches en het Eisler Trio. Het boek met de gedichten en de cd is voorzien van nieuw gemaakte illustraties, van beeldend kunstenaar Anthony Paul. Tijdens de presentatie werden gedichten van Blake voorgedragen door Matthew Smith. De videoregistratie is van de hand van Hans en Linda Albers.

Dichtertje

Dichtertje voert ons terug naar het Amsterdam van de jaren '20. Over hoe men zich hoort te gedragen naar de moraal van de tijd. En daarnaast het verlangen te voelen naar het sublieme maar ook naar het duistere.

Première: 29 april 2009, Opera op Straat

Muziek: Harke Jan van der Meulen
Libretto en Regie: Marianne Kuijper
Zang: Quatre Bouches
Piano: Henry Kelder
Accordion: Peter van Os
Filmbeelden: Marc van Fucht

NOWELL - QUATRE BOUCHES

Het kwartet heeft een cd met a capella repertoire samengesteld, die een combinatie biedt van traditionele kerstliederen en toegankelijk repertoire uit de 20e en 21e eeuw.

Bij concerten worden de stukken verbonden door een kerstverhaal van Freek de Jonge en wordt het hele programma voorzien van een sfeervolle regie van Annechien Koerselman. De basis is een acapella programma met verhaal van één uur. Het kan uitgebreid worden tot een avondvullend programma incl. pauze.
Het is ook mogelijk om een versie van "Nowell" te programmeren met piano, waarbij een deel van het programma wordt vervangen door vocale stukken met piano (kwartetten, trio's, duetten en solo's).

MEDIA ME, YOU'RE IN MY STORY

Media Me vertelt het verhaal van de slapeloze jongeman Andy die een gesprek voert met zijn computer, Machine.
Machine leidt hem rond in een stroom foto's en filmpjes op Flickr. Steeds weer duikt daarin een zwijgende oude straatfotograaf op. De muziek is geschreven door Barbara Okma en gezongen door Quatre Bouches. De film is in zijn geheel te zien via het digitale kanaal Holland Doc. (zie de linkspagina op deze site)

SVADEBKA! DE DORPSBRUILOFT

Tijdens de tournee door Nederland in de zomer van 2009 vond op diverse prachtige locaties de voorstelling Svadebka! De Dorpsbruiloft plaats. Unieke locaties. Zo kon het publiek plaatsnemen aan lange tafels in een boerenschuur in Noord-Groningen, maar ook in de sjieke achtertuin van de Hermitage in Amsterdam.

In 2010 werd dit programma in het kader van het Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde aan Koningin Beatrix aangeboden. De hele uitzending is terug te vinden op uitzending gemist van www.npo.nl (zie de linkspagina op deze site)