Janácek Choral Works

Tussen 1995 en 2011 maakte ik deel uit van de vaste bezetting van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss. In deze periode zijn er ook een aantal mooie cd’s opgenomen, waaronder deze met muziek van Janaçek. Mijn favoriet is het Ave Maria (Varyto), nr. 30 op de cd. Maar ook de kinderrijmpjes (Rikadla) zijn ontzettend leuk (cd no. 10 t/m 28).

Monteverdi: Madrigali Libro VII

In januari 2015 werd deze cd opgenomen. Hier zong ik met het geweldige ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld. Er staan een groot aantal duetten op met collega-tenor Falco van Loon (nummers 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17). Verder ben ik te beluisteren in de nummers 2 en 19.

The William Blake Experience

De Engelse dichter/mysticus/graficus William Blake was een revolutionaire geest en had een mystieke inslag. Steeds opnieuw wordt hij ondekt door jongere generaties, omwille van zijn orginaliteit en zijn hedonistische, antikerkelijke en antiburgelijke ideeën.
Componist Harke Jan van der Meulen selecteerde twintig gedichten uit de beroemde Blake-cyclus ‘Songs of Innocence and Experience’ en zette ze op muziek.

Kerst CD Nowell

Werken van de Britse componist Sir Richard Rodney Bennett en van Benjamin Britten worden gecombineerd met traditionele liederen als “Es ist ein Ros entsprungen” en met arrangementen van Nederlandse liederen als “Midden in de winternacht”. Ook is er een aantal nieuwe werken opgenomen, speciaal voor Quatre Bouches geschreven van de Nederlandse componisten Harke Jan van der Meulen en van Barbara Okma.