Bachcantate 194 Höchsterwünschtes Freudenfest

Cantate BWV 194 werd op 15 juni 2019 uitgevoerd door het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest o.l.v. Bas Ramselaar in de St. Franciscus Xaveriuskerk Amersfoort.

De video start met een koraal, gevolgd door een recitatief en de tenoraria “Den höchsten gegenwart allein”.

Zigeunerlieder op. 103 Johannes Brahms

Op 14 januari 2018 zong Quatre Bouches o.a. dit mooie werk in de Waalse Kerk in Amsterdam. Met Bauwien van der Meer, Petra Ehrismann, Michel Poels en Wim Voogd (piano)

Ich will nur dir zu Ehren leben - tenoraria uit het Weihnachtsoratorium van Bach

Dit is een deel van de live-registratie van het concert dat op 6 januari 2019 werd gegeven in de Broekhovense Kerk in Tilburg. Het concert werd georganiseerd door Bachcantates Tilburg. Met o.a. Judith Noordzij en Evelyn Tjon en Fa op viool.

Bachcantate 184 - Erwünschtes Freudenlicht

Op 10 juni 2018 zong ik de tenorsolo's in deze Bachcantate, uitgevoerd in de Heikese Kerk in Tilburg, door Stichting Bachcantates Tilburg o.l.v. Arjan van Baest. Cantate 184 heeft een opvallend grote rol voor de tenor, met twee lange recitatieven en een aria. Ik ben onder andere direct aan het begin van de opname te horen.

The William Blake Experience

Videocompilatie van The William Blake Experience, cd- en boekpresentatie op 17 januari 2014 in de Waalse Kerk, Amsterdam. Op de teksten van The Songs of Innocence and Experience van William Blake werden nieuwe composities geschreven door Harke jan van der Meulen, die werden opgenomen en uitgevoerd door Quatre Bouches en het Eisler Trio. Het boek met de gedichten en de cd is voorzien van nieuw gemaakte illustraties, van beeldend kunstenaar Anthony Paul. Tijdens de presentatie werden gedichten van Blake voorgedragen door Matthew Smith. De videoregistratie is van de hand van Hans en Linda Albers.

Dichtertje

Dichtertje voert ons terug naar het Amsterdam van de jaren '20. Over hoe men zich hoort te gedragen naar de moraal van de tijd. En daarnaast het verlangen te voelen naar het sublieme maar ook naar het duistere.

Première: 29 april 2009, Opera op Straat

Muziek: Harke Jan van der Meulen
Libretto en Regie: Marianne Kuijper
Zang: Quatre Bouches
Piano: Henry Kelder
Accordion: Peter van Os
Filmbeelden: Marc van Fucht

NOWELL - QUATRE BOUCHES

Het kwartet heeft een cd met a capella repertoire samengesteld, die een combinatie biedt van traditionele kerstliederen en toegankelijk repertoire uit de 20e en 21e eeuw.

Bij de concerten worden de stukken verbonden door een kerstverhaal van Freek de Jonge en wordt het hele programma voorzien van een sfeervolle regie van Annechien Koerselman.

MEDIA ME, YOU'RE IN MY STORY

Media Me vertelt het verhaal van de slapeloze jongeman Andy die een gesprek voert met zijn computer, Machine. Machine leidt hem rond in een stroom foto's en filmpjes op Flickr. Steeds weer duikt daarin een zwijgende oude straatfotograaf op.

De muziek is geschreven door Barbara Okma en gezongen door Quatre Bouches. De film is via YouTube ook in zijn geheel te zien.

Regie: Bert Kommerij
Sound Design: Arno Peeters

SVADEBKA! DE DORPSBRUILOFT

Tijdens de tournee door Nederland in de zomer van 2009 vond op diverse prachtige locaties de voorstelling Svadebka! De Dorpsbruiloft plaats. Unieke locaties. Zo kon het publiek plaatsnemen aan lange tafels in een boerenschuur in Noord-Groningen, maar ook in de sjieke achtertuin van de Hermitage in Amsterdam.

In 2010 werd dit programma in het kader van het Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde aan Koningin Beatrix aangeboden.